Ανακαίνιση γκαρσονιέρας στο κέντρο του Βόλου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Στο κέντρο του Βόλου, επι της οδού Κουμουνδούρου 50 μ. από τα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου κληθήκαμε να αναδιαμορφώσουμε μία γκαρσονιέρα 30 τ.μ. με στόχο την εκμετάλλευσή της ως κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Βασικός στόχος του σχεδιασμού αποτέλεσε η ευελιξία και η διαμόρφωση του χώρου ώστε να προσφέρει μια άνετη και ταυτόχρονα λειτουργική και αισθητικά όμορφη χρήση.

Διαχειριζόμενοι τους περιορισμούς ενός μικρού διαμερίσματος παλαιάς σχεδίασης (φωτισμός, αερισμός, μικροί χώροι) επιλέξαμε να αναδείξουμε την απλή γεωμετρία του ώστε να έχουμε καλύτερη διάχυση του φωτός εντός του αλλά και την ψευδαίσθηση ενός  μεγαλύτερου χώρου. Διαχωρίζοντας νοητά την κουζίνα με το σαλόνι, κατασκευάζοντας τον πάγκο της κάθετα προς τον μεγάλο άξονα του χώρου ώστε να λειτουργεί και σαν πάγκος κουζίνας και σαν τραπέζι φαγητού, καταφέραμε να κερδίσουμε χώρο σε σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και ταυτόχρονα να φωτίσουμε ολόκληρο το διαμέρισμα με φυσικό φωτισμό κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών. Μεγαλώσαμε ελάχιστα το μπάνιο και αλλάξαμε την διαρρύθμιση του κερδίζοντας χώρο ώστε να τοποθετήσουμε μία άνετη ντουζιέρα με έναν χώρο πιο λειτουργικό για τον χρήστη. Η δικής μας σχεδίασης κουκέτα, με καναπέ που ανοίγει μπροστά και γίνεται διπλό κρεβάτι και ημίδιπλο κρεβάτι πάνω, επιλέχθηκε για καλύτερη διαχείριση του χώρου του σαλονιού / υπνοδωματίου και την επιλογή φιλοξενίας περισσότερων ατόμων στο διαμέρισμα.

Στη διακόσμηση των χώρων επιλέχθηκαν τα γήινα χρώματα σε μία μοντέρνα σχεδίαση με ρουστίκ τόνους  αλλά και ο ζεστός και ιδιαίτερος φωτισμός με πινελιές πιο έντονων χρωμάτων όπως πίνακα δικής μας σύνθεσης με έργα του Roy Lichtenstein.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΥ

Τοποθεσία: Βόλος, περιοχή Άγιος Νικόλαος
Έκταση: 29.00 τ.μ.
Κατάσταση: Ολοκληρωμένο
Σχεδιασμός: RDEC engineering & constructions
Κατασκευή: RDEC engineering & constructions

Φωτογραφιες ΕΡΓΟΥ