Διαμέρισμα 3ου Ορόφου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Ολική ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο του Βόλου δίπλα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου σε μία από τις κεντρικότερες περιοχές της πόλης.
Είναι διαμέρισμα 3ου ορόφου, 70 τ.μ. και βλέπει στην οδό Τάκη Οικονομάκη σε πολυκατοικία κατασκευής του 1977. Μετά από αυτοψία και μελέτη, σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο Prigkos Construction and Valuation, πάνω στην τότε υφιστάμενη κατάσταση του διαμερίσματος κληθήκαμε να αναδιαμορφώσουμε τους εσωτερικούς του χώρους αλλάζοντας την εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση και να το αναβαθμίσουμε ενεργειακά μειώνοντας την απαίτηση καθώς και την κατανάλωση ενέργειας.
Στο διαμέρισμα επιλέχθηκε να μειωθούν τα χωρίσματα και να μεγαλώσουν τα ανοίγματα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση του φυσικού φωτισμού εντός του. Έγινε εκ νέου σχεδιασμός της κουζίνας η οποία ενώθηκε με το σαλόνι τοποθετώντας ως νοητό διαχωριστικό τον πάγκο όπως και εκ νέου σχεδιασμός της χωροθέτησης του σαλονιού με στόχο την ψευδέσθηση της αύξησης του χώρου. Στο μπάνιο έγινε ολική αναδιαμόρφωση του χώρου και αύξηση του όγκου του αφαιρώντας το παλιό πατάρι όπως και η κατασκευή μοντέρνου σχεδιασμού ντουζιέρας. Στα δωμάτια επιλέχθηκε να αφαιρεθούν οι εσοχές των παλαιών ντουλαπών ώστε να ανοίξουν περισσότερο οι χώροι. Επιλέχθηκαν οι γήινες αποχρώσεις υλικών με κυρίαρχες το σπασμένο λευκό και το χρώμα του ξύλου με γκρι και μαύρες λεπτομέρειες σε ένα μίνιμαλ περιβάλλον.
Υπήρξε ολική αντικατάσταση των υδραυλικών, ηλεκτρολογικών και θερμικών – ψυκτικών συστημάτων, αντικατάσταση κουφωμάτων με PVC – ενεργειακό διπλό υαλοπίνακα, εσωτερικών πορτών και πόρτας εισόδου, ανακατασκευή και εργασίες πατωμάτων, τοίχων, μπάνιου, δωματίων, σχεδιασμός και αντικατάσταση επίπλων κουζίνας, ντουλαπών, επίπλων μπάνιου και ειδών υγιεινής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΥ

Τοποθεσία: Βόλος, περιοχή Άγιος Νικόλαος
Έκταση: 69.00
Κατάσταση: Ολοκληρωμένο
Σχεδιασμός: Prigkos Construction and Valuation σε συνεργασία με την RDEC engineering & constructions
Κατασκευή: RDEC engineering & constructions

Φωτογραφιες ΕΡΓΟΥ