Ισόγειο διαμέρισμα διώροφης οικοδομής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Ολική ανακαίνιση Διαμερίσματος στο κέντρο του Βόλου δίπλα στην εκκλησία Ανάληψη, 5 λεπτά από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.
Είναι Ισόγειο Διαμέρισμα, 97 τ.μ. και βλέπει στην οδό Μαγνήτων σε διώροφη οικοδομή κατασκευής προ του 55′ ένα κομμάτι και το υπόλοιπο με προθήκη το 1993.
Ως R DEC Engineering & Constructions κληθήκαμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το διαμέρισμα εντάσσοντας το στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και να αναδιαμορφώσουμε τους εσωτερικούς του χώρους με αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης και διακόσμησης.
Μετά από αυτοψία και μελέτη, σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο Prigkos Construction and Valuation, πάνω στην τότε υφιστάμενη κατάσταση του διαμερίσματος επιλέχθηκε να γκρεμιστούν τα χωρίσματα που υπήρχαν στο σαλόνι και τους δύο διαδρόμους έτσι ώστε να ανοίξουν οι χώροι και να αυξηθεί το ποσοστό εκμετάλλευσης του φυσικού φωτισμού. Δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση αύξησης χώρου με την διάνοιξη των χωρισμάτων σαλονιού και διαδρόμου κουζίνας έτσι ώστε να υπάρχει οπτική επαφή απ’ άκρη σ ‘άκρη στον μακρύτερο άξονα. Έγινε νοητός διαχωρισμός σαλονιού – τραπεζαρίας, μεγάλωσε το μπάνιο και έγινε διαφορετική διάταξη της κουζίνας. Σε ολόκληρο το διαμέρισμα έγινε ολική ανακατασκευή του πατώματος με μπάζωμα, εφαρμογή τσιμεντοκονίας, θερμομόνωση και προστασία υγρασίας στο υπερυψωμένο κομμάτι και επικάλυψη με Α’ ποιότητας λάμινειντ και πλακάκι 60χ60. Έγινε συντήρηση της υφιστάμενης τοιχοποιίας με αντικατάσταση παλαιών σοβάδων και σπατουλαριστό βάψιμο σε όλη την έκταση του διαμερίσματος όπως και εξολοκλήρου νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εγκατάσταση ύδρευσης, εγκατάσταση αποχέτευσης και δικτύου θέρμανσης καθώς και αλλαγή εσωτερικών πορτών, πλήρης ανακατασκευή μπάνιου και κατασκευή επίπλων κουζίνας. Επιπρόσθετα ανακατασκευάστηκε η πίσω αυλή με εφαρμογή τσιμεντοκονίας για τις κατάλληλες κλίσεις και τοποθέτηση νέων πλακιδίων εξωτερικού χώρου.
Όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση έγινε αντικατάσταση κουφωμάτων με PVC-ενεργειακό υαλοπίνακα 16 mm με Argon, προθήκη θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας με 7 εκ. γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη, εγκατάσταση Φυσικού Αερίου με ατομικό επίτοιχο λέβητα Vaillant με Αντιστάθμιση, εγκατάσταση 3 κλιματιστικών Inventor, Ηλιακού θερμοσιφωνικού συστήματος συλλέκτη 2,3 τ.μ. και ταμιευτήρα 200 λ. και εγκατάσταση συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης smart home.
Στο διαμέρισμα επιλέχθηκαν οι γήινές αποχρώσεις με κυρίαρχες αυτές του λευκού, του μαύρου, του ξύλου και του πράσινου. Ο χώρος διακοσμήθηκε με έπιπλα με χρώμα για την όμορφη αντίθεση και ζεστασιά στον χώρο. Ο φωτισμός του έγινε με φωτιστικά μοντέρνου σχεδιασμού και στον χώρου σαλονιού-τραπεζαρίας κατασκευάστηκε κρυφός φωτισμός με στόχο τη δημιουργία ατμοσφαιρικής διάθεσης.
Το διαμέρισμα θα διατεθεί για ενοικίαση βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 6 άτομα.
Μέρος του προυπολογισμού καλύφθηκε από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΥ

Τοποθεσία: Βόλος, περιοχή Ανάληψης
Έκταση: 97.00
Κατάσταση: Ολοκληρωμένο
Σχεδιασμός: Prigkos Construction and Valuation σε συνεργασία με την RDEC engineering & constructions
Κατασκευή: RDEC engineering & constructions

Φωτογραφιες ΕΡΓΟΥ